Caseificio Aversano

Mozzarella di latte misto Caseificio Aversano

Mixed milk mozzarella

The term "mozzarella" derives from the verb "mozzare", that is, the operation still practiced today in all dairies, which consists in handling the piece of spun curd with the hands and with a characteristic motion and immediately detaching it with the indexes and the thumbs the single mozzarella in their most typical shape: rounded.
With the unification of Italy, the "Taverna" saw the light in Aversa: a real wholesale market for mozzarella and dairy products produced from the same milk, including ricotta, which, on a daily basis, established the quotations in relation to production and demand. The peculiarity of mixed milk mozzarella, as can be deduced from the name, is composed in variable percentage, of cow's milk and buffalo milk, making it lighter but with an unmistakable taste on the palate.

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  • Latte
  • Latte di Bufala
  • Caglio
  • Sale

Tipo Confezionamento

  • Pezzature  25g, 50g, 100g, 150g, 250g, 500g
  • Confezioni singole  200g, 250g, 1000g
    Incarto in buste con Liquido di governo e sigillo di garanzia.

Presentazione Prodotto

  • Crosta: Assente
  • Pasta: Struttura compatta lattiginosa
  • Sapore: Caratteristico
  • Odore: Tipico aromatico
  • Colore: Bianco porcellanato
  • Consistenza: Compatta, elastica

Requisiti Fisico-Chimici

Valori medi ± Tolleranza

  • Umidità                               %    60.0 ± 2.0
  • Residuo Secco                  %    40.0 ± 2.0
  • Grasso stq                         %    23.0 ± 2.0
  • Grasso ss                           %    57.5 ± 2.0
  • Proteine: (N x 6,38)n        %    15.0 ± 2.0
  • Sale: (Na CI)                       %      0.8 ± 0.3

 Requisiti Nutrizionali

Valori medi calcolati su cento grammi di prodotto edibile.

  • Valore Energetico: 255 kcal / 1067 kj
  • Proteine: 17,0
  • Carboidrati: 0,80 g di cui zuccheri 0,80 g
  • Grassi: 20,4 g di cui Acidi Grassi Saturi 14,5 g
  • Sale: 0,6 g

 Requisiti Microbiologici

                                                                        U.M.           Valori obiettivo           Valori di rifiuto

  • E.Coli                                               ufc/g                   < 10                             >100
  • Staphilococcus aureus                 ufc/g                  < 10                             >100
  • salmonella spp                              ufc/25g              assente                       presente
  • Listeria monocytogenes              ufc/25g              assente                      presente
    ~ in 5 unità campionarie                
  • Sostanze inibenti:                                       Assenti                        
  • Residui antiparassitari:                              Inferiore alla direttiva
                                                                            CEE 86/363 recepita con OM del 18/07/90
                                                                            CEE 93/57 recepita con OM del 03/05/94
  • Residui di medicinali veterinari:                Inferiori ai limiti del regolamento CEE 2377/90 e successivi aggiornamenti
  • Metalli pesanti:                                             Inferiori ai limiti del regolamento CEE 1881/06 e successivi aggiornamenti
    Pb (mg/Kg)
    Aflatossina M1 (ng/Kg)               

Dir. CE 89/2003, 142/2006, 68/2007           Latte e derivati

  • Termine minimo di conservazione:    15 giorni dalla data di produzione
  • Temperatura di conservazione:          Compresa tra 0 e +4° C