Caseificio Aversano

Mozzarella di latte di Bufala farcita Caseificio Aversano

Stuffed buffalo milk mozzarella

The term "mozzarella" derives from the verb "mozzare", that is, the operation still practiced today in all dairies, which consists in handling the piece of spun curd with the hands and with a characteristic motion and immediately detaching it with the indexes and the thumbs the single mozzarella in their most typical shape: rounded.
With the unification of Italy, the "Taverna" saw the light in Aversa: a real wholesale market for mozzarella and dairy products produced from the same milk, including ricotta, which, on a daily basis, established the quotations in relation to production and demand. The breeding of the buffalo in recent years has undergone significant structural transformations that have led to greater rationalization of the techniques. The particular processing of this facita takes place after the breaking of the clot, maturation in whey, spinning. In the modeling of the shapes, the filling takes place with UHT cow cream and strips of buffalo mozzarella, finally the salting takes place

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  • Latte di Bufala Campana
  • Panna UHT Vaccina
  • Caglio
  • Sale

Tipo Confezionamento

  • Tipo confezionamento  250g, 500g
  • Confezioni singole  250g, 500g
    Incarto in buste con Liquido di governo e sigillo di garanzia.

Presentazione Prodotto

  • Crosta: Assente
  • Pasta: Struttura compatta esternamnete, morbida con straccetti di mozzarella di bufala nella parte interna
  • Sapore: Caratteristico
  • Odore: Tipico aromatico
  • Colore: Bianco porcellanato
  • Consistenza: Compatta, elastica

Requisiti Fisico-Chimici

Valori medi ± Tolleranza

  • Umidità                               %    58.0 ± 2.0
  • Residuo Secco                  %    42.0 ± 2.0
  • Grasso stq                         %    28.0 ± 2.0
  • Grasso ss                           %    66.6 ± 2.0
  • Proteine: (N x 6,38)n        %    0.0 ± 1.0
  • Sale: (Na CI)                       %      0.4 ± 0.1

 Requisiti Nutrizionali

Valori medi calcolati su cento grammi di prodotto edibile.

  • Valore Energetico: 298 kcal / 1228 kj
  • Proteine: 10,0
  • Carboidrati: 1,60 g di cui zuccheri 1,60 g
  • Grassi: 28,0 g di cui Acidi Grassi Saturi 1619,00 g
  • Sale: 0,4 g

 Requisiti Microbiologici

                                                                        U.M.           Valori obiettivo           Valori di rifiuto

  • E.Coli                                               ufc/g                   < 10                             >100
  • Staphilococcus aureus                 ufc/g                  < 10                             >100
  • salmonella spp                              ufc/25g              assente                       presente
  • Listeria monocytogenes              ufc/25g              assente                      presente
    ~ in 5 unità campionarie                
  • Sostanze inibenti:                                       Assenti                        
  • Residui antiparassitari:                              Inferiore alla direttiva
                                                                            CEE 86/363 recepita con OM del 18/07/90
                                                                            CEE 93/57 recepita con OM del 03/05/94
  • Residui di medicinali veterinari:                Inferiori ai limiti del regolamento CEE 2377/90 e successivi aggiornamenti
  • Metalli pesanti:                                             Inferiori ai limiti del regolamento CEE 1881/06 e successivi aggiornamenti
    Pb (mg/Kg)
    Aflatossina M1 (ng/Kg)               

Dir. CE 89/2003, 142/2006, 68/2007           Latte e derivati

  • Termine minimo di conservazione:    15 giorni dalla data di produzione
  • Temperatura di conservazione:          Compresa tra 0 e +4° C